Artėja pyragų kepimo sezonas! Štai trys receptai

Sunku atsispirti pyragų kepimo manijai, kai artėja ruduo ir šaltesni orai. Juk taip smagu žvarbiomis dienomis iš orkaitės ištraukti kvepiantį pyragą ir pasidalinti juo su geru draugu ar draugų kompanija. Pyragų receptų yra daug ir įvairių, todėl tikrai turite bent vieną mėgstamą. Na, o jei tokio neturite arba norite išmokti gaminti naują pyragą, dalinamės trimis unikaliais pyragų receptais.

Trupininis pyragas su uogiene

PyragasJums reikės: 400 gramų miltų, 200 gramų cukraus, žiupsnelio druskos, arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 210 gramų sviesto, kiaušinio, 500 mililitrų mėgstamos uogienės. Į didelį gilų dubenį suberkite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, viską labai gerai išmaišykite. Tuomet įtarkuokite šaltą sviestą, įmuškite kiaušinį. Iš pradžių tešlą maišykite šaukštu, vėliau imkite minkyti rankomis. Tešlą gerai išminkykite, kad neliktų sausų gabalėlių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite riebalais. Į dugną klokite 2/3 į trupinius sutrupintos paruoštos pyrago tešlos. Klokite taip, kad ant viršaus pilant uogienę ji neturėtų kur nubėgti į kepimo skardos dugną. Tuomet pertepkite pyragą uogiene ir vėl ant viršaus trupinkite likusią tešlą. Pyragą kepkite iki 190° C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.

Braškių ir rabarbarų pyragas

Pasiruoškite šiuos ingredientus: šaldytos tešlos traškiam pyrago pagrindui (galima pasigaminti ir patiems), 3 stiklines smulkintų rabarbarų, stiklinę šviežių braškių, 3-4 kiaušinius, 1,5 stiklinės cukraus, 3 šaukštus pieno, 3 šaukštus kvietinių miltų, žiupsnelį šviežių muskatų, šaukštą sviesto, 2 šaukštus braškių uogienės. Į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą įklokite pyrago tešlą taip, jog būtų šiokios tokios briaunelės. Į dubenį sudėkite rabarbarus, smulkintas braškes ir išmaišykite. Paskleiskite šį įdarą ant pyrago pagrindo. Tuomet dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite cukrų, miltus, įpilkite pieno, įberkite muskato ir gerai išmaišykite. Tolygiai apipilkite šiuo mišiniu rabarbarų ir braškių sluoksnį. Pyrago paviršiuje tolygiai išdėliokite sviesto gabalėlius. Kepkite iki 190° C įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą pyragą puoškite braškių uogiene. Prieš valgant pyragas turėtų visiškai atvėsti.

Pyragas su kokosų kremu

Ingredientai: stiklinė saldintų kokoso drožlių, 3 stiklinės pieno ir grietinėlės mišinio, 2 kiaušiniai, ¾ stiklinės cukraus, ½ stiklinės miltų, ¼ arbatinio šaukštelio druskos, arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto, šaldyta tešla traškiam pyrago pagrindui (jei norite, galite pasigaminti patys), mėgstami pabarstukai arba kiti papuošimai. Įkaitinkite orkaitę iki 175° C. Į kepimo skardą įklokite kepimo popieriaus ir suberkite į skardą kokosų drožles. Pakepinkite jas orkaitėje tiek, kad lengvai paruduotų. Į vidutinio dydžio aukštą keptuvę supilkite pieno ir grietinėlės mišinį, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, miltus ir druską. Masę gerai išmaišykite ir ant mažos ugnies užvirkite ją nuolat maišydami. Pavirkite apie 2 minutes. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir suberkite į mišinį kokosų drožles, įpilkite vanilės ekstrakto. Orkaitėje iškepkite pyrago pagrindą, atvėsinkite jį ir tuomet į jį supilkite kokosų masę. Palikite pyragą pastovėti bent 4 valandas, kad ingredientai persismelktų. Torto viršų galima pabarstyti žiupsneliu kokoso drožlių, savo mėgstamais pabarstukais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *